my little bro broke windows
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: my little bro broke windows

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    25

    my little bro broke windows

    my little bro installed dues ex on my computer and then downloaded some updates and new levels for it. and then he played it and it froze, and it wouldn't restart. then he just went to bed and didn't tell me that he broke it. so when i restart it i got an error saying that i couldn't load explorer. and i went to the windows help page and they told me to change system.ini and i did. then i restarted and i got a message telling me that i need to reinstall windows!

    so i was wondering if any one new the way around using explorer. i know there is some way to use the old 3.1 UI
    any ideas?
    Share on Google+

  2. #2
    Fastest Thing Alive s0nIc's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Sydney
    Posts
    1,584

    Cool

    ermm have u tried unintsalling what your lil bro installed?
    Share on Google+

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    31

    Re: my little bro broke windows

    and i went to the windows help page and they told me to change system.ini and i did. then i restarted and i got a message telling me that i need to reinstall windows!

    so i was wondering if any one new the way around using explorer. i know there is some way to use the old 3.1 UI
    any ideas?
    Try reinstalling Windows . Your original configuration should be kept and the problem resolved. Back up any important documents you have first though.

    ermm have u tried uninstalling what your lil bro installed?
    Thats the problem. It probably says reinstall Windows as soon as he gets into Windows i.e. It says it, then shuts down so he can't uninstall it, if you get my meaning .

    Regards,

    T6286
    Share on Google+

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    831
    quote:
    --------------------------------------------------------------------------------

    so i was wondering if any one new the way around using explorer. i know there is some way to use the old 3.1 UI
    any ideas?
    --------------------------------------------------------------------------------


    You can get the Win3.x interface by changing Shell=explorer.exe to Shell=progman.exe in the system.ini
    -Matty_Cross
    \"Isn\'t sanity just a one trick pony anyway? I mean, all you get is one trick. Rational Thinking.
    But when you\'re good and crazy, hehe, the skies the limit!!\"
    Share on Google+

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Belgium
    Posts
    95

    Post

    Are you sure the fdd's IDE-cable hasn't been unplugged, because I remember beiing stuck with something like that quite a time ago. My error had been to (foolishly) plug the IDE-cable in the fdd backwardsly. Okay, before you all start shouting that my spelling sucks, English is not my motherlanguage. But you could try it. Maybe it'll do.

    Grtz,
    Share on Google+

  6. #6
    Member
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Belgium
    Posts
    95

    Post

    Okay, and here my error was that it's the wrong post. Sorry guys!

    Grtz,
    Share on Google+

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    25
    ok i edited system.ini and now i am in progman but i don't see any way to move around files to a diffrent drive. does any one know how to access filemanager or some other way besides in dos?
    Share on Google+

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    25
    and does any one even remember how to use the 3.1 interface?
    Share on Google+

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    400
    What change did you make to the system.ini file? Can you load windows in safe mode? If its not the change you made in the system.ini file try booting to a dos promt and doing a scanreg/restore choose a date BEFORE your little brother trashed it
    Share on Google+

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    22
    that would be windows for you, when something like that happened to me when i was using 98 i just reinstalled, then when i realized that i was reinstalling at least once a month i came to my senses......
    .......................
    Share on Google+

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •