dhcp
Results 1 to 5 of 5

Thread: dhcp

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    689

    Post dhcp

    Good day all. I am having trouble setting up dhcp for my linux computer to connect with my cable internet service provider. I have already changed my settings in linuxconf to say dhcp. I have tried all four of the different linux dhcp clients that my distro came with. I have a router, but am not yet using it because I want to be sure that everything else works first. The distribution I am using is Mandrake Linux 8.1. After hours of unsuccessfully trying, I switched out the cable modem for a second one we had, yet the connection still did not work. I also switched the nics and cables, yet the computer was still unable to connect to the internet. I thought for a while that there could be some kind of conflict between the modem and the nic, but even after removing the modem, and double checking my settings, the network would still not work.
    Wine maketh merry: but money answereth all things.
    --Ecclesiastes 10:19

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    67
    I had this problem on my Slackware box...installed dhcpcd -h (I think this is the switch) and the hostname. After countless hours one simple command worked for me. Also if you havent seen this site...try it out:
    on DHCPcd
    http://www.phystech.com/download/dhcpcd.html
    Specific Cable modem provider info
    http://www.cablemodeminfo.com/LinuxCableModem.html


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    281
    That worked for me when I was using AT&T cable, the idea that BogoMips just suggested.
    You\'re either a 0 or a 1, alive or dead

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    800
    What kinda box are you running a dhcp server from?
    Your router should have dhcp in it so when you hook it up set that up and use it as a dhcp server.
    Unless your cable modem has a router built into it then you need to set up a computer or use a router to set up dhcp.
    Is your cable modem connected to your network thru a switch or a computer?
    [gloworange]\"A hacker is someone who has a passion for technology, someone who is possessed by a desire to figure out how things work.\" [/gloworange]

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    1,255
    Preach, does your firewall load before or after your DHCP connects? By default on my RH 7.1 box, my rc.firewall file/iptables configuration stuff loaded *BEFORE* my DHCP, so you need a rule in there that allows the DHCP ports (67 TCP & UDP, if I remember correctly). I had this problem a while back, and figured out what I had done.
    Chris Shepherd
    The Nelson-Shepherd cutoff: The point at which you realise someone is an idiot while trying to help them.
    \"Well as far as the spelling, I speak fluently both your native languages. Do you even can try spell mine ?\" -- Failed Insult
    Is your whole family retarded, or did they just catch it from you?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •