ping *.*=server not found
Results 1 to 8 of 8

Thread: ping *.*=server not found

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2

    ping *.*=server not found

    Hi all. I hope someone can help with this post hack attack problem. I am running win98 w/ 56k dialup to ISP,IE6 browser. Had Tiny Personal Firewall installed and running. My son was in a chat room (opendiary) when the "installing new software" box popped up and proceeded to "install" a new modem. The system rebooted. He checked and there was no new modem. He got back online with no problem, but only recieved the DNS error page. The next day I attempted to get online, had no errors and got online into the isp and noticed the Tiny Personal Firewall was gone, IE was ver.5 and I could not open any pages. I then tried to ping yahoo & msn and several other domains, got server not found message. I did restore an earlier registry, reloaded IE 5.5 and Win98. No help.
    Any suggestions or am I going to reformat and reload my HD.

    Thanx in advance,
    Dionarap

    Thanks

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    458
    try to ping by ip address instead of domain name. If IE is giving you that error, it is because it cannot resolve the IP and chances are you have a DNS issue. You can verify this by pinging the IP addy itself. If you get a reply back, you know for sure it is DNS...

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    4,786
    check the properties of the dial up connection and see if you lost your setting for dns, etc.

    i have no idea what could cause the 'new modem' thing to happen!
    Bukhari:V3B48N826 “The Prophet said, ‘Isn’t the witness of a woman equal to half of that of a man?’ The women said, ‘Yes.’ He said, ‘This is because of the deficiency of a woman’s mind.’”

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    255
    Do u have system restore?
    http://www.attrition.org/gallery/computing/forum/tn/youarenot.gif.html

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2
    Thanks all for your time and trouble:
    Invictus - tried that w/same results
    Tdob1 - redid dun
    Preep - No - I don't, but I did restore a good registry.

  6. #6
    AntiOnline Senior Member souleman's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Flint, MI
    Posts
    2,884
    This may sound crazy, but make sure you still have tcp/ip installed. It sounds like you are getting your ppp connection, but your computer doesn't know what an IP is....
    \"Ignorance is bliss....
    but only for your enemy\"
    -- souleman

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    4,786
    does persfw.exe still show running in the task mgr?



    <<sucking eggs with Debwalin ???>>
    Bukhari:V3B48N826 “The Prophet said, ‘Isn’t the witness of a woman equal to half of that of a man?’ The women said, ‘Yes.’ He said, ‘This is because of the deficiency of a woman’s mind.’”

  8. #8
    PHP/PostgreSQL guy
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    1,164
    If you have TCP/IP installed, check to see if anything's in the DNS setting. There should be at least 1 IP address. Try to ping that IP address as that's your DNS server. If you don't get a response there, try pinging your gateway (that should also be there too under the Gateway tab). If THAT doesn't work, then you're not getting to the gateway to get out to the outside world. You might have to delete your modem and your TCP/IP entirely and rebuild them from scratch as I've seen corrupted TCP/IP entries that look valid but aren't.
    We the willing, led by the unknowing, have been doing the impossible for the ungrateful. We have done so much with so little for so long that we are now qualified to do just about anything with almost nothing.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •