Help me before i kill this computer.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Help me before i kill this computer.

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    800

    Help me before i kill this computer.

    Hey all,
    I have a problem with a computer I am working on. It is a Pentium III 900 with 30 gig hard drive running Win 2K pro. Recently it wouldnt turn on. but now it turns on and I cant get it to boot up Windows. It gets the the first boot screen and the scroll bar get almost to the end then the computer restarts. I also tried selecting safe mode but that didn't work. Now I am trying a reinstall cause I am at a total loss of what to try. I have tried disabling hardware in the bios but it still is not working.

    Any help would be greatly apreaciated. Thanks
    [gloworange]\"A hacker is someone who has a passion for technology, someone who is possessed by a desire to figure out how things work.\" [/gloworange]

  2. #2
    Welcome to Windows! lol.. I've had this problem before.. It can be caused by and affected boot up when yo first loaded the box with the OS. Try re-installing it again and then if it doesn't work, try system restore at startup. Again, Im not much into Windows problems but I can try to help. If you still have problems, PM me.

  3. #3
    It might have hardware or driver it does not like. It happened to me when installing WinXP Pro, and found out it was a master/slave setting. Just double check everything no matter how trivial. Also try another OS and see what hapenens to rule out master/slave stuff...

    Hope this helps

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    472
    And reinstalling didn't help either? Have you tried booting from a disk? How about trying to install another OS, just to see if that works? Just too find out it's a software or a hardware problem.
    ---
    proactive

  5. #5
    Senior Member roswell1329's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    670
    Are all the fans running? Have you tested the RAM lately? Whenever I run into problems like this that do not seem to obey any kind of pattern, I generally suspect hardware first. I'm wary of 4 things: CPU, RAM, Power Supply, and Cooling Systems (Heatsinks, fans, etc).
    /* You are not expected to understand this. */

  6. #6
    Heh, shoulda thought of that albn! Good job man! You know more than I do.. lol

  7. #7
    Heh, shoulda thought of that albn! Good job man! You know more than I do.. lol
    I doubt there is much truth to that statement. It just happned to be a problem I ran into a while back, and if it helps Casper any, then I deserve praises and thanks, otherwise, it's just an idea....

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    800
    i havent reinstalled yet. I also tried booting using the last known good config, that didnt work. I have taken out every card in the computer. i am reinstalling now.

    BTW does any one know how to get the address book out of outlook express when I have the drive but cant open the program?\

    Ram works. All fans are running. Hard drive is set on single.
    [gloworange]\"A hacker is someone who has a passion for technology, someone who is possessed by a desire to figure out how things work.\" [/gloworange]

  9. #9
    There are database files for outlook express,and is found here:

    X:\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Address Book

    Hope this helps.

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    26
    This may be off the subject, but I had a cooling problem where I would get a system up, and it would run for a couple seconds and either freeze or reboot. Unless I left it down for a couple minutes, every time I would reboot it would self reset. Is this similiar to your problem?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •