SpyBot - Has anyone tried this?
Results 1 to 7 of 7

Thread: SpyBot - Has anyone tried this?

  1. #1
    Master-Jedi-Pimps0r & Moderator thehorse13's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Washington D.C. area
    Posts
    2,884

    SpyBot - Has anyone tried this?

    OK, I have a task that I figured I'd run by you folks before I reinvent the wheel.

    We have a large spyware issue and of course I have been given the wonderful task of remediating it. SpyBot S&D is by far the best spyware tool (in my opinion) for this job.

    My question is, has anyone ever tried to use it with scripting or run it from a network share with simultanious users hitting it at the same time? We have an AD infrastructure with only the host scripting tools that come with MS products.

    If nobody has given this thought or a try, I think I'm going to lead the initiative with the fine folks who develop the application.

    Thanks in advance.

    --TH13
    Our scars have the power to remind us that our past was real. -- Hannibal Lecter.
    Talent is God given. Be humble. Fame is man-given. Be grateful. Conceit is self-given. Be careful. -- John Wooden

  2. #2
    Senior Member nihil's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    United Kingdom: Bridlington
    Posts
    17,190
    Hi horse13,

    Sorry, havent tried that, but please look at:

    http://www.spywareinfo.com/~merijn/cwschronicles.html

    It seems that SpyBot "out of the box" is not very good with CoolWeb stuff?

    Hope this helps

    Good Luck

  3. #3
    Master-Jedi-Pimps0r & Moderator thehorse13's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Washington D.C. area
    Posts
    2,884
    OK, I answered my own question (I had to because the man was coming down on me). You can script and share out SpyBot S&D. You can even edit the conf file to set how the app behaves. It also can be run simultaniously so there is no file lock issues to worry about. WooHoo!! Now, off to start thousands of scans.....

    If anyone else is after this info, I'd gladly post a how-to on this as it is a *very* good idea to nix all the spyware on your network. Imagine how much traffic spyware can generate on a network with 60,000 nodes??!!



    --TH13
    Our scars have the power to remind us that our past was real. -- Hannibal Lecter.
    Talent is God given. Be humble. Fame is man-given. Be grateful. Conceit is self-given. Be careful. -- John Wooden

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1,146
    We don't have near that many nodes, but anything you post will be greatly appreciated. I'd like to be able to use SpyBot in that way. I don't necessarily want to install it on every box, but run it as a diagnostic, when I think there may be a problem.

    We're also trying to figure out a way that our state agency can "donate" to the SpyBot crew.

  5. #5
    Master-Jedi-Pimps0r & Moderator thehorse13's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Washington D.C. area
    Posts
    2,884
    OK, I'll put together a tutorial on running it from a network share along with the one reg key you need to import to avoid the language selection popup.
    Our scars have the power to remind us that our past was real. -- Hannibal Lecter.
    Talent is God given. Be humble. Fame is man-given. Be grateful. Conceit is self-given. Be careful. -- John Wooden

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2003
    Posts
    23
    Well, having recently installed both Spybot S&D and Ad-aware on about 30 of our most active web users' machines, I'd love to be able to run things centrally, so thanks in advance for giving us a walk-through!

    Nihil! Thanks for that link, I've failed to eradicate the CoolWebSearch spyware on one particular machine before, now I know why and hopefully that guy's CWShredder utility has dealt with it for good.

    - Qualm

  7. #7
    oldie ric-o's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    487

    Thumbs up scripting SpyBot - COOL!

    thehorse13 wrote:
    OK, I'll put together a tutorial on running it from a network share along with the one reg key you need to import to avoid the language selection popup.
    Awesome...I would love to zap all that ad/spyware crap off our machines programmatically!

    Gimme gimme...I want script. Thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •