Networked Cpu's
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Networked Cpu's

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    170

    Networked Cpu's

    Ok...i just finish networking 2 of my computers. one is running a cable modem and a fire wall....the other one is sharing the internet connection. Is it sharing the fire wall too?...if not .. do i need o get one up? or will the host CPU cover both of them?


    Thanx for ANY help
    David

  2. #2
    rebmeM roineS enilnOitnA steve.milner's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,018
    Is the topology like this:


    Cable Modem ------------ PC Firewall ------------- Second PC

    Which is good, but might require 2 Network Cards in the PC Firewall.


    Or is it like this

    PC Firewall --------------- Cable Modem ------------- Second PC

    This offers no protection to your second PC!

    HTH
    Steve
    IT, e-commerce, Retail, Programme & Project Management, EPoS, Supply Chain and Logistic Services. Yorkshire. http://www.bigi.uk.com

  3. #3
    Banned
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    170
    So i do need a second fire wall? would eather of you care to elaborate?
    p.s...thnx specialist...that was nice

  4. #4
    rebmeM roineS enilnOitnA steve.milner's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,018
    Originally posted here by IrIsHASSasIN
    So i do need a second fire wall? would eather of you care to elaborate?
    p.s...thnx specialist...that was nice
    You don't necessarily need a second firewall.

    Put 2 Network cards in the PC with the firewall and connect the Cable Modem to 1 and the 'internal' network to the other?

    Is your firewall software ? I assume so.

    If you search google for something like 'using [insert your OS here] as a firewall and router' you should get some good tips.

    If you don't, let me know what OS you are using and I'll see if I can dig something up.

    Steve
    IT, e-commerce, Retail, Programme & Project Management, EPoS, Supply Chain and Logistic Services. Yorkshire. http://www.bigi.uk.com

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    106
    ideally you would want something like this.

    cable from wall ----> cable modem ---> pc 1 w/firewall (nic 0) ---> pc 1 w/firewall (nic 1) ----> hub/switch ----> pc 2

    you could put a firewall on pc2 if you wanted, all depends on what you are attempting to do in regards to security. if you just want a simple network, this setup should work fine for you.
    just making some minor adjustments to your system....

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    170
    you misunderstood the topic....the CPUs are already succesfully networked. I just need to know about the security

    And yes ... the firewall is software...im runnin Windows 2ooo pro on both

    oops...steve misunderstood

  7. #7
    rebmeM roineS enilnOitnA steve.milner's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,018
    Originally posted here by IrIsHASSasIN
    you misunderstood the topic....the CPUs are already succesfully networked. I just need to know about the security

    And yes ... the firewall is software...im runnin Windows 2ooo pro on both

    oops...steve misunderstood
    I'm not sure what's been misunderstood here. I understand that the PC are currently networked.

    Can you describe/draw how they are connected to eachother and the cable modem

    I would still advise you go for the 2 network cards and 1 firewall topology since:

    You can add new equipment to your network and it will be protected without having to add another firewall.

    You only have 1 machine & firewall that is exposed directly to the internet and so reduces your risk

    You only have 1 peice of firewall software to keep correctly configured and up to date.

    Steve
    IT, e-commerce, Retail, Programme & Project Management, EPoS, Supply Chain and Logistic Services. Yorkshire. http://www.bigi.uk.com

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    170
    OK...its like this...[] < PC one..[_] < Cable modem..they are connected...{}< Lan Hub/port They are connected..finally (in another room) []< pc two....They are all fuly networked...oh..and the fire wall is in there somewhere

  9. #9
    rebmeM roineS enilnOitnA steve.milner's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    1,018
    Is the cable modem attached to the PC via a network cable or via something like USB?

    Like This?

    Cable Modem ===USB=== PC with Firewall ----Network---- Hub ----Network--- PC 2

    Steve
    IT, e-commerce, Retail, Programme & Project Management, EPoS, Supply Chain and Logistic Services. Yorkshire. http://www.bigi.uk.com

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    170
    yes yes...much easyer explayned than mine...

    so what do i do?..risk geting reemed?..or take precautions?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides