Linking the Explorer window
Results 1 to 10 of 10

Thread: Linking the Explorer window

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    37

    Linking the Explorer window

    Hello everyone I would like to ask if it's possible to create a link that will run the windows explorer? The Idea is, when I click the link it will run my windows explorer because I'm planning to make the html as my desktop. I would like to ask how it is done. Thanks!

  2. #2
    AO French Antique News Whore
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,126
    Try this
    <a href="file:///c:\">test</a> will link to your C:

    <a href="file:///c:\winnt">test</a> will link to C: Winnt Directory (I'm on NT)
    -Simon \"SDK\"

  3. #3
    Elite Hacker
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    1,407
    most of the VNC's have a built in webserver to where when you go to an ip such as http://255.255.255.255:5800/
    you are prompted for a password and if the password is correct, you get a virtual desktop of the machine running VNC. You can obtain this from www.realVNC.com
    If you just want to get the folder of the desktop you can do what SDK said. It would be really hard to do what you are doing without an already written program. I don't think it can be done with just html. The VNC program is written in java. Good luck.

  4. #4
    Flash M0nkey
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    3,447
    it can be done - i remember reading a question very similar to this before in a magasine article - if i can find it will post the reply....but one thing to bear in mind - this will only work for a) windows users b) people with the default win dir
    if you are only going to be using it yourelf thats fine as you will know your own directory structure
    also it can be done through flash using the fscommand

    v_Ln

  5. #5
    AO French Antique News Whore
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,126
    valhallen, the winnt and c: are only demo. You can link any drives, folder or files that you know the path!
    -Simon \"SDK\"

  6. #6
    Flash M0nkey
    Join Date
    Sep 2001
    Posts
    3,447
    i dunno about running .exe's though wont the browser simply try to download the file?

    v_Ln

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    37
    </qoute><I>Originally from valhallen</I>
    i dunno about running .exe's though wont the browser simply try to download the file?

    v_Ln
    </qoute>

    Yeah I tried linking the explorer.exe but it needs to be downloaded first inorder to run. Anyway, I'll try SDK's suggestion maybe it'll work. Thanks again guys!

  8. #8
    AO French Antique News Whore
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,126
    If you run a exe, I'll ask you to open it or download. Just open it

    good Luck!
    -Simon \"SDK\"

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    37
    Yeah I think your right SDK. Besides opening/downloading .exe files window is beyond htmls control. right?

  10. #10
    AO French Antique News Whore
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,126
    Yeap! Besides opening/downloading .exe files window is beyond htmls control. right? You may have a security windows if you open file but that it!
    -Simon \"SDK\"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •