zonealarm sucks
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: zonealarm sucks

  1. #1
    Flash M0nkey
    Join Date
    Sep 2001

    zonealarm sucks

    Ok have just tried the free version of zonealarm and have never had as many problems with a piece of software before!!

    first of all as soon as instalation finished - it crashed computer
    then i rebooted - but because was set to run on start-up computer crashed as soon as loaded

    went in under safemode - uninstalled zonealarm and rebooted again
    this time computer booted fine so went to go online - adsl established computer but every time i tried to use a browser etc couldn't get through

    though maybe drivers for modem got buggered uninstalled & reinstalled them - nope no dice

    it appears even tho i had uninstalled zonealarm it was still blocking all ports (as hadn't been configured before crashed)
    so had to reinstall zonealarm
    then go in under safe-mode so i could run it without it freezing computer
    turned off all protection - uninstalled zonealarm - rebooted and now running fine

    such a ****ing handling

    anyone else had problems with it??

    /me goes back to outpost


  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2003
    I had the same problem when I tried it a year or so ago. Installed it, crashed all the time, unintalled it, still crashed all the time. A component of it stays even after you uninstall it, and that is what causes continuing problems after you think it's gone, or so I've read. I forget the name of the file off hand. Apparently there was a version that really did not get along with XP. I've heard that the newest version doesn't conflict anymore, but I'm also into Outpost now.
    My Goodness, My Guinness

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Yep, same problems...when it worked, it worked great...then one day..POOF! I know on one xp system I was using, ZA stopped playing nice after some critical update or other...

    On the second xp box, one day it just started fuxoring up...never did figure out why (not that I spent alot of time on it)..

    I have a WinMe box that it's been working on just fine. I never read anywhere that some versions don't get along with XP, but that's been my observations. I'm assuming since this is a new thread that you tried installing a recent version?

    Was XP's firewall also on by any chance?

  4. #4
    Macht Nicht Aus moxnix's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Huson Mt.
    I run XP home and had the free version of zone alarm running for over 6 months and never had a bit of problems with it. Have that new CA EzArmor now, and it looks like a early version of Zone Alarm Pro, and it appears to be working fine.
    \"Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, Champagne in one hand - strawberries in the other, body thoroughly used up, totally worn out and screaming WOO HOO - What a Ride!\"
    Author Unknown

  5. #5
    Flash M0nkey
    Join Date
    Sep 2001
    well am running 98se - so is not an XP prob
    but i thik i won't be installing that firewall ever again
    outpost does everything zonealarm can do and more - and i have never had a problem with it - tried the pro trial and worked like a dream - am using the free version atm...not quite as good but still easy to use and no probs - think am going to buy pro tho


  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2002
    i had problems too, on windows 98 SE, so i switched to Tiny Personal Firewall, and worked fine. i like it better than ZoneAlarm. it's small, fast, and secure. try it out vanhallen, i'm not sure if it's still available, if not pm me and i mail u the exe file. see u around!

  7. #7
    I have never had any problem with ZA on XP or 2K. I think it works very well and does a good job.


  8. #8
    Senior Member Zonewalker's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    I'm not using ZA at the moment and I must admit I never used the free version on my boxes but I never had a problem with ZAPro on XP... the g/f has been running the free version on win98SE for the last 6-7months and she's not had a problem.

    Maybe Mars was in trine with Saturn and conjuncting with Pluto when you installed it - it's all witchcraft anyway... oh... hang on I know what happend val... you remember that period of hightened solar activity we had recently....


    PS seriously... some of my friends use ZA too and I don't think they have had any problems... but then again I've never been able to get ICS working on any windows computer and I'm told it does work - I guess some software just doesn't work on a particular system for some very weird reason. If it ain't doing its job then use something that you trust more....
    Quis Custodiet Ipsos Custodes

  9. #9
    Senior since the 3 dot era
    Join Date
    Nov 2001
    Always had problems with a certain ZoneAlarm version (don't recall the correct one) and Win2K service pack 1, because of those problems I switched to sygate. Don't know about recent service packs or ZoneAlarm patches.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Ummm i use zonealarm and never had a problem once i got it configured properly. I was wondering why u felt like you needed to say the f word in you question, kinda pointless...
    There is only 10 types of people who understand binary those who do and those who don\'t.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts