Chaintech ZENITH 7NJS Ultra RAM Problem
Results 1 to 3 of 3

Thread: Chaintech ZENITH 7NJS Ultra RAM Problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2003
    Posts
    13

    Chaintech ZENITH 7NJS Ultra RAM Problem

    Hey guys, I just installed a new motherboard inty my box at home, but when I boot it up I get weird stuff happening, at first it would just freeze at detecting the CPU (Athlon 1600+), then after I flashed the CMOS it got past that but now it freezes while running the memmory checks. I checked my BIOS and the last normal hex code I can see is 2C, I checked the manual and it doesn't exist. Occasionally the system gives wrong amounts of RAM (ie 142MB instead of 256), when it does show 256MB in the POST it freezes and i get small horizontal white lines all over my screen until i reboot. Could this be my RAM (unbuffered, but mobo requires buffered) or does it sound like something else?

    Thanks in advace! --begki
    PHP Code:
    function kill($name) {
        
    session_unregister($name);
        die();


  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    3,747
    Yeah, sounds like a ram problem.

    My suggestion would be to buy the buffered the ram. lol

    Kinda common sense if you ask me. If your motherboard said it needed Buffered then why didn't you but it? lol
    =

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2003
    Posts
    13
    I used the RAM that came with my old motherboard (K7D Master), after I realized that it was fried i put some other RAM I had into the 7NJS. WEll, I guess I'll have to buy the buffered RAM after all.
    Thanks!
    PHP Code:
    function kill($name) {
        
    session_unregister($name);
        die();


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •