Help, Problems with proclaim
Results 1 to 4 of 4

Thread: Help, Problems with proclaim

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2002

    Lightbulb Help, Problems with proclaim

    Hi ive not posted a question for a while but im having problems with my business database program it uses the Progress Database and is called Proclaim we print via Shared printers on a Windows 2000 Server network the user machines are Windows Xp Advanced.

    One of the print server machines went down on friday so i put the printer on another machine shared the printer and mapped it to the local machines as default printer.

    Now the database wont print out at all (sometimes tries printing to the old print server)

    Windows prints out properly, Office does.

    Attached are the error messages i recieve the company who provided us with the database are aware of the problem via there support lines but i dont just want it fixing i want to understand what has happened and why and learn how to fix the problem.

    Thank you all for you help


  2. #2
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Redondo Beach, CA
    Have you also tried asking in the Progress Forums?
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

  3. #3
    Senior Member nihil's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    United Kingdom: Bridlington
    Hi Damien,

    Just a few guesses here based on quasi-similar experiences.

    I don't know your DB...........never even heard of it, but you give a vital clue?

    Windows prints out properly, Office does.
    That suggests to me that your basic Windows/network configuration is fine.


    You say it is a "business database"? is that a finance, ledgers, payroll like "beancounters'" system?

    I would guess that you might have to set the printer up in your business application?.........that would make sure that stuff got sent to a printer with the right capabilities and stationery, and would be a nice low key security feature, as you could ensure that the printer was in an authorised location?

    I have seen similar for printing CAD stuff............special printer, and in stores, purchasing, finance...........special stationery & security.

    As I said, a bit of a guess, so have a look at your app. and see if there are any instructions for setting up a printer.



  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2002
    Cheers Johnno

    Ill try have a look

    Thanks for that link MsMittens ill register and ask on there
    [pong][gloworange]665[/gloworange] Next door to the [glowpurple]devil[/glowpurple][/pong]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts