a dumb guy networking
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: a dumb guy networking

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    6

    Question a dumb guy networking

    Ok, well first off, I'm new here so go easy on me .

    I was wondering if its possible to use a wireless router on a computer (with dialup) to have a connection with another computer. I live out in the boonies so no dsl or cable . I was wanting to be able to have two computers online with 1 phone line and was wondering if there was anyway to do that. Thanks guys.
    - The Kid Niki

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    6

    Question a dumb guy networking

    Ok, well first off, I'm new here so go easy on me .

    I was wondering if its possible to use a wireless router on a computer (with dialup) to have a connection with another computer. I live out in the boonies so no dsl or cable . I was wanting to be able to have two computers online with 1 phone line and was wondering if there was anyway to do that. Thanks guys.
    - The Kid Niki

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    187
    you can definitely use a router to network two computers, you do not need internet access to do this. unfortunately you cannot have a computer online and use your telephone at the same time with a dial up connection.

    ps: welcome to ao!
    U suk at teh intuhnet1!!1!1one

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    187
    you can definitely use a router to network two computers, you do not need internet access to do this. unfortunately you cannot have a computer online and use your telephone at the same time with a dial up connection.

    ps: welcome to ao!
    U suk at teh intuhnet1!!1!1one

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    3,839
    http://www.microsoft.com/windowsxp/h...et/default.asp

    thats one of 5 pages...good info for netowrk newbies....

    PS Welcome to hell...erm AO j/p

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    3,839
    http://www.microsoft.com/windowsxp/h...et/default.asp

    thats one of 5 pages...good info for netowrk newbies....

    PS Welcome to hell...erm AO j/p

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Snohomish WA
    Posts
    315
    Yes, you can share a single dial-up internet connection between multiple computers.....just don't expect much speed from it.
    What opperating systems are the computers running, what hardware are you working with? (i.e modems, NIC cards, routers....)
    If using windows, there's always Internet connection sharing.

    Good luck.
    Faqt


    If you want to make God laugh....make plans.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Snohomish WA
    Posts
    315
    Yes, you can share a single dial-up internet connection between multiple computers.....just don't expect much speed from it.
    What opperating systems are the computers running, what hardware are you working with? (i.e modems, NIC cards, routers....)
    If using windows, there's always Internet connection sharing.

    Good luck.
    Faqt


    If you want to make God laugh....make plans.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    6
    you can definitely use a router to network two computers, you do not need internet access to do this. unfortunately you cannot have a computer online and use your telephone at the same time with a dial up connection.
    I use one phone line for the computer dial up and one for the telephone. Could I connect both of them on one line in that case? I use AOL (I persist my parents to switch ISPs), will that be a problem with the internet connection of the network? Also, how would I go about setting up the network so I could file share and stuff.

    Thanks for the welcome !
    - The Kid Niki

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    6
    you can definitely use a router to network two computers, you do not need internet access to do this. unfortunately you cannot have a computer online and use your telephone at the same time with a dial up connection.
    I use one phone line for the computer dial up and one for the telephone. Could I connect both of them on one line in that case? I use AOL (I persist my parents to switch ISPs), will that be a problem with the internet connection of the network? Also, how would I go about setting up the network so I could file share and stuff.

    Thanks for the welcome !
    - The Kid Niki

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •