Hard disk boot problem - Page 2
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Hard disk boot problem

  1. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    281
    Do you have the power cable plugged into the HD?


    - MilitantEidolon
    Yeah thats right........I said It!

    Ultimately everyone will have their own opinion--this is mine.

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    113
    yes of course

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    1,130
    if bios cant detect, it cant boot.
    if bios can detect, a O.S. must be present on that HD. otherwise it cant boot from it (obviously)
    if you have plugged all cables, in correct sequence, and bios cant see that disk, disk is f....ed. or MB.
    Meu sítio

    FORMAT C: Yes ...Yes??? ...Nooooo!!! ^C ^C ^C ^C ^C
    If I die before I sleep, I pray the Lord my soul to encrypt.
    If I die before I wake, I pray the Lord my soul to brake.

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    113
    Is there no way to recover the data then ? i don't want to try the expensive data recvery soultions.

    Plaese help.

    MRG.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    281
    hmmm...what type of drives are these ATA or SCSI?

    Because your MotherBoard may not be able to use them?


    - MilitantEidolon
    Yeah thats right........I said It!

    Ultimately everyone will have their own opinion--this is mine.

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    113
    ATA

    MRG.

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    281
    If is it ATA then you should have a jumper that is on the back... And it should select what role that HD is to take. After the jumper is set you computer should recognize it. However, you say there is no jumper?


    - MilitantEidolon
    Yeah thats right........I said It!

    Ultimately everyone will have their own opinion--this is mine.

  8. #18
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    113
    I have tried with jumper also, but still it doesnot work, for i have done some thing like thius:

    got a working hard disk and made it as primary and then took this hard disk amde it as slave, it didn't detect the slave.

    MRG.

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    1,130
    So "He is dead Jim"
    just bury it on your backyard...
    Im sorry.
    You can also go to a repair shop and try to fix it or recover its contents, but i think that will be expensive...
    Meu sítio

    FORMAT C: Yes ...Yes??? ...Nooooo!!! ^C ^C ^C ^C ^C
    If I die before I sleep, I pray the Lord my soul to encrypt.
    If I die before I wake, I pray the Lord my soul to brake.

  10. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Texas
    Posts
    168
    Some things you can try which work every now and then:
    1) Toss the hd in the freezer for a couple hours then plug it back in and see if it recognizes it
    2) Bang it around a bit then try it
    3) Try another controller card of the same type and model hard drive

    If those dont work there is the tried and true swearing and throwing things around.
    <chsh> I've read more interesting technical discussion on the wall of a public bathroom than I have at AO at times

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •