Gettin my DNS in Visual Basic
Results 1 to 10 of 10

Thread: Gettin my DNS in Visual Basic

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    68

    Gettin my DNS in Visual Basic

    well am a Beginner and i'm trying to do sumthing..

    i need my DNS to be in a TEXT when i load the Project.. i mean when i run it my DNS comes in a TEXT..
    hope to get full explination how to do it..

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    LA, CA
    Posts
    292
    Can you reword your post please? I don't understand what you're talking about
    A mind full of questions has no room for answers

  3. #3
    Custom User
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    503
    Do you mean that you need to take your DNS info (a number?) and convert it into text or something like that? Doesn't sound right, though...

    ac

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    68
    no i dont want to convert it ( i need to take the DNS number and put it in a TEXT FIELD when the project loads !

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    LA, CA
    Posts
    292
    For that you would use functions located in system.net.dns

    here is an example that would get the ipaddress:
    Code:
    Dim ipaddress As System.Net.IPHostEntry = System.Net.Dns.GetHostByName(System.Net.Dns.GetHost)
    This passes your computers name to a function that returns an array of your ipaddress
    then convert the array into a string and place it into the textbox

    does this help? For more info google should get you what you need
    A mind full of questions has no room for answers

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    68
    i think this also get the IP address but i need to get the DNS

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    68
    me.winsock1.localip = text1.text sum1 told me that this get the ip <<

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    LA, CA
    Posts
    292
    What do you mean by the DNS?
    A mind full of questions has no room for answers

  9. #9
    Custom User
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    503
    lol...and converting it into text is different from putting it into a text field? For the sake of answering a question, the difference is non-existant.

    ac

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    68
    i got it guyz thx anywayz for who tried to help finally Google got me what i want..
    i wanna ask for sumthing more easier how to open a URL on click of button or whatever a label

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides