bootable clone
Results 1 to 6 of 6

Thread: bootable clone

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    147

    bootable clone

    I'd like to make a clone of my hard disk on an external HD, but I need to be able to boot from the clone.

    Retrospect Express says it can't create a bootable clone. I have Norton Ghost, but couldn't find out if the clone would be bootable.
    So does anyone know if it would be, or if not, suggest an alternative program.
    Mama always said, keep your virus definitions up to date.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    51
    mac or windows?

    version pls..
    juicy`peanut

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    147
    windows xp.

    Norton Systemworks 2003
    Mama always said, keep your virus definitions up to date.

  4. #4
    The Doctor Und3ertak3r's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    2,744
    I'd like to make a clone of my hard disk on an external HD, but I need to be able to boot from the clone.
    A clone of a HDD is different to an image of the hdd.. If the HDD is bootable of not is to do with the clone program BUT ..YOUR settings when you partition the HDD.. And the HDDwith the Clone will only be bootable If that drive is the Physical BOOT drive on the PC..BIOS Settings do this..

    As for if you want a bootable image of the hdd.. I know Norton Ghost can create a bootable CD.. And I suspect you could (with a bit of fiddling) do the same on a HDD.. But this would be to enable you to restore the Imagae back to the original drive..

    IS that the answer you were looking for?

    Cheers
    "Consumer technology now exceeds the average persons ability to comprehend how to use it..give up hope of them being able to understand how it works." - Me http://www.cybercrypt.co.nr

  5. #5
    AO French Antique News Whore
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    2,126
    You cannot make a External USB Hard Drive Boot without special driver and tweak.

    Is your External Disk USB?
    -Simon \"SDK\"

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    147
    yes

    i discovered it can be done, but my BIOS doesn't support it.
    Mama always said, keep your virus definitions up to date.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides