Screen blank during startup when external HDD is plugged in
Results 1 to 3 of 3

Thread: Screen blank during startup when external HDD is plugged in

  1. #1
    Senior Member Falcon21's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Singapore
    Posts
    252

    Screen blank during startup when external HDD is plugged in

    Whenever I plugged in an external HDD and start or reboot my computer, the screen become blank during startup and never load the OS. How may I get around with this problem without having to disconnect the external HDD?

  2. #2
    Macht Nicht Aus moxnix's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Huson Mt.
    Posts
    1,752
    As a guess, since I don't know how you are connecting it, or how your BIOS is set.

    It sounds like your box is attempting to boot from the external hd. Change your BIOS to take that out of the options and it should work fine.
    \"Life should NOT be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, Champagne in one hand - strawberries in the other, body thoroughly used up, totally worn out and screaming WOO HOO - What a Ride!\"
    Author Unknown

  3. #3
    Just Another Geek
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Rotterdam, Netherlands
    Posts
    3,403
    How's the external HDD connected? If you reverse the IDE flatcable (wrong way around) you'll get the same effect.

    How's this drive powered? Maybe your PSU isn't up to it.
    Oliver's Law:
    Experience is something you don't get until just after you need it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides