Computer Does no shut down - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Computer Does no shut down

  1. #11
    The Doctor Und3ertak3r's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    2,744
    the psu luke the PSU..try another PSU...

    alwasys a good idea to remove all cards when testing..

    If your to use another OS.. try a BART PE .. (read Iron geeks tutorial), if it doesnt shutdown, try another PSU..if it does you will need to look at the drivers for the mobo.. windows isnt sending the KILL to the BIOS for the final shutdown..

    I havent had to fault find this one for a while.. but If you USE A VOLT METER.. there is one pin that controles the PSU from the MoBo, if it dosent change then back to drivers.. but if it droops, it is a compatability issue between the mobo and PSU..try a different BRAND of PSU

    You are able to measure the voltages aren't you?
    "Consumer technology now exceeds the average persons ability to comprehend how to use it..give up hope of them being able to understand how it works." - Me http://www.cybercrypt.co.nr

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    MA
    Posts
    1,053
    I have a bart pe disk I will try it. But sorry there is no way it is the psu yes I can test the votlages. If a psu is bad it wont turn on or restarts a computer after a couple seconds, it doesnt keep one on. And there was only one card and I took it out. Likle i said it shut down in the bios flash util.

  3. #13
    They call me the Hunted foxyloxley's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    3rd Rock from Sun
    Posts
    2,528
    Undies isn't saying the PSU is fritzed .............
    He [I think ] is saying that the comms from the Mo/Bo TO the PSU are not happening.

    TRY ANOTHER PSU

    Compatability issues are a BITCH.
    and you can't always get the definitive answer from the manufacturers website, as sometimes YOU are HOLDING the definitive answer
    55 - I'm fiftyfeckinfive and STILL no wiser,
    OLDER yes
    Beware of Geeks bearing GIF's
    come and waste the day :P at The Taz Zone

  4. #14
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    MA
    Posts
    1,053
    I have never heard of comp issues with a mb and psu. Its a standard atx psu and a standard atx mb nothing is propatary. If anything an enlight would wouk better than another brand. They are pretty much as standard as it comes.

  5. #15
    They call me the Hunted foxyloxley's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    3rd Rock from Sun
    Posts
    2,528
    So, the PSU; did you try one

    As for compatability issues .........
    The PSU has to be told to stop.
    The Mo/Bo does the talking.

    NOW will you try one ..................................Please
    55 - I'm fiftyfeckinfive and STILL no wiser,
    OLDER yes
    Beware of Geeks bearing GIF's
    come and waste the day :P at The Taz Zone

  6. #16
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    MA
    Posts
    1,053
    Haha yeah as soon as I go into work again Ill try one there.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •