Problems with Linux booting..
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Problems with Linux booting..

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    154

    problems with SAM cracking

    ok i was reading this tutorial found
    http://www.antionline.com/showthread...hreadid=260337
    I downloaded knoppix, kanotix, and trinux(on my XP box) as boot up disks and started each of them up and when i try to access my hardrive i get this:
    Code:
    mount /mnt/hda1
    it gives me the error
    Code:
    can't find /mnt/hda1 in etc/fstab or /etc/mtab
    I have tried a few other things like booting knoppix26 acpi=off and noapic, but i still get the same result.
    Any suggestions on how to fix this problem?

  2. #2
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    7,324
    Hi there, I've renamed your thread to better reflect what the issue is. What kind of hardware setup do you have (SCSI, IDE)?

    Additionally the command should be mount <device source> <mountpoint> (<mountpoint> being the place you want to mount it to such as / ) so in this case you might want to try mount /dev/hda1 /
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

  3. #3
    Banned
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    154
    when i do the mount /dev/hda1 i get
    /dev/hda or hda1 is not a valid block device
    And as far as hardware i have SCSI

  4. #4
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    7,324
    Then you need to reference it as a scsi device rather than IDE. So try mount /dev/sda1 /
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    154
    When i do sda or sda1, i get the same error as i did with hda, it isnt a valid block device

  6. #6
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    7,324
    Well sda1 would stand for first scsi device, first partition on that scsi device. Without knowing how you have it partitioned (with Windows and what other SCSI devices are present) I can only guess the options. So, potentially try:

    mount /dev/sda2 /

    mount /dev/sdb1 /

    mount /dev/sdc1 /

    Might also want to do a cat /etc/fstab and paste the results here so we can see what it is that you have on your sytem (if anything)
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    154
    when i did each of those mounts, same error occurs as before.
    and cat /etc/fstab got me this:
    Code:
    /proc      /proc       proc   defaults            0 0
    
    /sys       /sys        sysfs  noauto              0 0
    
    /dev/pts   /dev/pts    devpts mode=0622           0 0
    
    /dev/fd0   /mnt/auto/floppy auto   user,noauto,exec,umask=000    0 0
    
    /dev/cdrom /mnt/auto/cdrom  auto   user,noauto,exec,ro 0 0
    
    /dev/cdrom1 /mnt/auto/cdrom1  auto   users,noauto,exec,ro 0 0
    
    # Added by KNOPPIX
    
       noauto,users,exec 0 0

  8. #8
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    7,324
    Hrmm... How many harddrives does this system have that you're booting your Knoppix on?

    Ok. Let's try this:

    fdisk /dev/hda or fdisk /dev/sda

    Then press p (this should display the partition setup of the drive in question; copy and paste results to the thread)

    Then press q to exit fdisk
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    154
    i only have 1 hardrive and when i tried to do
    fdisk /dev/hda or fdisk /dev/sda
    i get
    unable to open /dev/sda or hda
    i went through these just to make sure
    sda/sdb/sdc/hda/hdb/hdc
    but the same error came up

  10. #10
    Just a Virtualized Geek MrLinus's Avatar
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Redondo Beach, CA
    Posts
    7,324
    Hrmm... Beginning to think you may have a setup that isn't necessarily supported by Knoppix. What kind of SCSI card is it and what kind of machine is it?
    Goodbye, Mittens (1992-2008). My pillow will be cold without your purring beside my head
    Extra! Extra! Get your FREE copy of Insight Newsletter||MsMittens' HomePage

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •