SonicWALL TZ 170
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: SonicWALL TZ 170

  1. #1

    SonicWALL TZ 170

    Need some help from the greater experts on what I'm doing wrong here. Here's the scenario:

    Office LAN with two gateways (one DSL, the other T1), each protected by an older SonicWALL hardware firewall.

    Just purchased a new SonicWALL TZ 170 to review for possibly replacing the old SonicWALL units.

    So I have a test box set up in my office that's connected to our LAN. I plugged the SonicWALL into a switch here in my office that's connected to the LAN and placed the test box behind it.

    The SonicWALL has successfully receive both a WAN and LAN IP, so it looks like all the connections are working well.

    Configuration isn't set yet to block any traffic.

    But here's where it gets wierd:

    The box behind the TZ 170 cannot ping any other box on the network. Likewise, no computers on the LAN can ping the test box behind the firewall. In fact, they can't even ping the firewall itself.

    The firewall, though it shows itself as being connected to the WAN, cannot connect to the Internet to download updates and whatnot. I get the message "DNS lookup failed, please check your DNS server settings".

    So, two questions:

    (1) What could I be doing wrong? It sees the LAN, sees the WAN, but no connection to the outside world or any other machines?

    (2) Would this problem disappear once I connect it directly to the router? Will that make things easier?

  2. #2
    Now, RFC Compliant! Noia's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    1,210
    Is there a DNS server on your LAN?
    Does the firewall support Dynamic IP assignment?
    Does your firewall attempt to act as a DNS server?
    With all the subtlety of an artillery barrage / Follow blindly, for the true path is sketchy at best. .:Bring OS X to x86!:.
    Og ingen kan minnast dei linne drag i dronningas andlet den fagre dag Då landet her kvilte i heilag fred og alle hadde kjærleik å elske med.

  3. #3
    Yes, yes, and no.

  4. #4
    THE Bastard Sys***** dinowuff's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Third planet from the Sun
    Posts
    1,247
    A few thoughts.

    Is the firewall pluged into a switch or a hub?

    check subnet masks

    ip on box behind firewall.

    nat settings enabled on new router?
    09:F9:11:02:9D:74:E3:5B8:41:56:C5:63:56:88:C0

  5. #5
    Switch.

    Subnet mask properly configured.

    IP address manually set on box behind firewall, configured properly with appropriate subnet mask and gateway.

    NAT is indeed enabled.

    Confusing huh? Thanks guys.

  6. #6
    Banned
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    534
    what is acting as DHCP server on your LAN Is it another SonicWall or Win2k domain contr.

  7. #7
    Got a W2k DC handling the DHCP.

    Also, I'm going to try plugging it directly into the router after hours today and see if that makes any difference...

  8. #8
    THE Bastard Sys***** dinowuff's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Third planet from the Sun
    Posts
    1,247
    Please let us know if pluging into router changes the result.

    Did you configure the switches and, if you don't mind, what make and model.

    I'm thinking that the traffic from the new firewall might be "trapped" at the switch???

    I set snmp traps to prevent stupid users from pluging a linksys wireless router into my network. Just a thought
    09:F9:11:02:9D:74:E3:5B8:41:56:C5:63:56:88:C0

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    534
    i can't go any further w/out knowing your exact setup but

    1. make sure that your new firewall doesn't try to act as any kind of server... and is ready to recieve dynamic IP

    2. make sure that the ADC/PDC gives correct information via DHCP... you should have it set up as PDC and make all DNS requests go throught it (after that... you can resolve them from you ISP router or any static IP you've got)

    edit: win2k servers are picky bastards about controlling everything... the AD depends on it

    3. restart shutdown your DHCP services and make sure that the IP pool is big enough ... ****... enlarge it even more

    i think that (if the switch is ok) this is a simple matter of chaining the devices properly. hope this helps ...let us know what it was

  10. #10
    Attaching it to the router fixed the problem. Now all boxes on the LAN can to talk to each other, the WAN, and the firewall with no problems.

    But now, I have a new problem!

    Ever since the new firewall was put in, our DSL has slowed down. It seems something's clogging at the firewall. So I tried to access the DSL router's web panel, and instead it timed out and never connected.

    Interesting.

    So after some detective work, I decided to plug a laptop directly into the router, thus bypassing the firewall. Entered the IP into my web browser again, and sure enough, it connected and logged me right on.

    So evidently the firewall is blocking web access from any machine within the LAN to the router.

    Also, this keeps appearing the log:
    Malformed or unhandled IP packet dropped 192.168.1.254, 0, WAN 224.0.0.1 IP Protocol 2

    I added a rule to allow all traffic from the LAN to the IP address of the router. Didn't help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides