RAID 5 Hardware howto
Results 1 to 7 of 7

Thread: RAID 5 Hardware howto

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    123

    RAID 5 Hardware howto

    Is there a website here i can learn step by step how to make RAID 5 with hardware controler?

    Thanks

  2. #2
    Senior Member hesperus's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    416
    Have a look here :


    http://www.inventgeek.com/Projects/p...rmansraid.aspx
    Poor Man's Raid Array
    .

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    123
    I was looking for the BIOS scsi controler Setup. The server is already mounted, with 4 Hard-Drives, but i would like to have an example how to configure a Hardware RAID 5 Controler BIOS Step by Step.

    This is to make sure that i don't do any mistakes.
    Thanks

  4. #4
    AOs Resident Troll
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,152
    Well



    I was looking for the BIOS scsi controler Setup. The server is already mounted, with 4 Hard-Drives, but i would like to have an example how to configure a Hardware RAID 5 Controler
    Then I would go to the scsi contoller vendors web site.....and read the manual

    help if you suuplied us with more details

    My car wont start............what should I do?????

    MLF
    How people treat you is their karma- how you react is yours-Wayne Dyer

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    123
    The RAID controller will get to me tomorrow, so i had yet no chance to read the manual, and i think this is not the kind of stuff that is detailed in a RAID Controler... i guess... but if it's there, i will read the manual


    Thanks

  6. #6
    AOs Resident Troll
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,152
    When you boot the machine...the scsi controller should be listed....

    And then a google seach may help.....

    sounds like it may already be setup????

    Windows server will recognize as one big hardrive.....partition as needed...I would think any other OS....but not sure....... such as *nix.........

    Hardware raid is managed at the contoller...which then sends the configuration to the OS\software

    or the OS reads from the controller....

    However.........its the controller manual you will need to setup hardware RAID....as it is the hardware tat s managing it

    Better than software raid...IMHO...

    as always


    MLF
    How people treat you is their karma- how you react is yours-Wayne Dyer

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    123
    I have started to configure the RAID. Got in the SCSI controler BIOS, configured it to RAID 5,
    Stripe size = 64kb
    read caching = y
    write caching with battery= y

    I split my hard drive in two partitions
    c:\ = 20Gb (system)
    d:\ = 180Gb (rest of the space avaible)

    Someone have just told me, that RAID 5 for operative system its not good, the windows will not work correctly, is this true?

    Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •