ndiswrapper problems
Results 1 to 7 of 7

Thread: ndiswrapper problems

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43

    ndiswrapper problems

    OK...

    I have a WB2500 Wireless CardBus PC Card (7th one down here )

    I downloaded ndiswrapper and the inf driver from that site. installed ndiswrapper fine and loaded the driver no problems
    ifconfig eth0 down
    ifconfig wlan0 up

    works fine so far...

    to test I open airsnort to find my acsess point
    nothing happens and no lights show on the pcmcia card

    iwconfig shows no card loaded. Is there maybe something else I have to do after loading the driver? mount it or something like that?

    thanks for any help
    Did someone piss in the gene pool?

  2. #2
    Shrekkie Reloaded Raiden's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,115
    I made a tutorial on this a while back, maybe it helps ...

    http://www.antionline.com/showthread...r=1#post784161

    Maybe it would be handy if you post the output of the next commands :
    #lspci
    #lsmod
    #iwlist scanning
    #iwconfig wlan0

    Cheers

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43
    Well I havent got those command print outs yet but I followed your faq there... everything worked fine said loaded etc...

    then i put modprobe ndiswrapper and it gave me anerror
    Code:
    Fatal: Error inserting ndiswrapper (/lib/modules/2.6.9/misc/ndiswrapper.ko): invalid argument
    Did someone piss in the gene pool?

  4. #4
    Shrekkie Reloaded Raiden's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,115
    Did you build the ndiswrapper-module properly ?

    I looked up install-notes on the current release of the ndiswrapper, and make sure that you build it like this :

    Code:
     #cd <ndiswrapper-source-dir>
    #make distclean && make && make install
    After that try the modprobe again, and let us know if ti worked.

    Cheers

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43
    I didnt use the distclean part, but it still seemed to work?

    Ill go try now...
    Did someone piss in the gene pool?

  6. #6
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    43
    ok partial yay...

    I got it to install... and the lights came on on the card!

    I did an iwconfig and there was some interesting stuff it had automatically connected to the acsess point, as I saw the name... but there was no internet connection :/

    Above that it said 'warning driver for wlan0 recomends version of 18 of wireless extension, but has been complied with 16 therefore some driver features may not be availalbe'

    any help with getting the internet to work wouldn't be missed ill go read around on the forums and google...

    Looks like the ndiswrapper problems fixed bar a possible problem with that warning, but im assuming thats just with the driver.
    Did someone piss in the gene pool?

  7. #7
    Shrekkie Reloaded Raiden's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,115
    warning driver for wlan0 recomends version of 18 of wireless extension, but has been complied with 16 therefore some driver features may not be availalbe
    Dunno for this error, but as its only a warning, it probably won't interfere the working. Although It might be possible you need to reconfigure the wireless-tools (iwconfig) to match your network, a in channel, encryption, ESSID, etc etc ... Match with the settings in your accespoint.
    Also a good place to start is to see if you have gotten an ip from your accespoint.

    Code:
    #ifconfig
    Cheers.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •