combining flash files
Results 1 to 6 of 6

Thread: combining flash files

  1. #1
    Senior Member codenamevirus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Faridabad, Haryana, India
    Posts
    298

    combining flash files

    hi

    I have two .swf files(I dont have the fla's) and I want to combine both the files, can I do it? how?

    thnx
    CodeNameVirus

  2. #2
    Senior Member codenamevirus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Faridabad, Haryana, India
    Posts
    298
    change in the question!!

    Now, I have fla's to both files, how to combine them now?
    CodeNameVirus

  3. #3
    Senior Member nihil's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    United Kingdom: Bridlington
    Posts
    17,190
    I do not have the faintest idea................ but we have a member, valhallen, who is an expert in these matters.

    If you are nice and polite, he might be willing to help you out?




  4. #4
    The Prancing Pirate
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    548
    Hi,

    It's as simple as downloading a Flash editor and putting the two together. There are quite a few free Flash editors available for Windows: Flash Editor is one of the first I found via Google. I'm sure there are many others as well

    I use Macromedia Flash 8 Professional, but that is a commercial app.

    You could also try a 'cat file1.swf file2.swf > final.swf' on Linux (or on Windows with unxutils), but I'm not guaranteeing that that will work

    Cheers,

    -jk
    TAZForum <---- click

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    175
    Do you have a Flash installed? (not just the player) There are bunch of ways you can merge these files.

    1) Importing flash2.swf to flash1.fla - Open flash1.fla &gt; Point to Insert &gt; Scene &gt; (in the new scene) Point to File &gt; Import &gt; Import to Stage &gt; Select flash2.swf - flash1.swf 1 will run as scene 1 and flash2.swf will run as scene 2

    Obviously, you need to do minor tweeking if the movies have different frame rate and size.

    2) Copying flash2.fla to flash1.fla - Open flash2.fla &gt; Select all Frame (in the timeline) &gt; Copy Frames &gt; Open flash1.fla &gt; Insert scene or symbol &gt; Paste Frames

    I have few more ways, I'll post if the above doesn't work.

    cheers!!



    - :S:
    \"And life is what we make it. Always has been, always will be.\"

  6. #6
    Senior Member codenamevirus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Faridabad, Haryana, India
    Posts
    298
    Hi all

    thnx for the replies

    I had Macromedia Flash MX with me and I tried copyin the 2 fla's together one after the other. It worked, but the both movies looped anonymously creating a chaos after the first run. But, then tried out the action script, made some changes, and now it works as fine as it cud be.

    But now, I have another query. The question is, the first of my site doesnt get loaded altogether i.e. it appears with breaks but the second part get loaded completely and then get played. So, is there any script or something, that'll first load the part completely and then play it!!

    thnx
    CodeNameVirus

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •