NIC not working on slackware krnl. 2.6
Results 1 to 9 of 9

Thread: NIC not working on slackware krnl. 2.6

  1. #1
    Senior Member HackerzMaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114

    NIC not working on slackware krnl. 2.6

    Hi guys,
    I want to get my wirless NIC (PCI) to work on slackware 10.2. I upgraded to a 2.6.13 generic kernel, but it still doesn't work... #ifconfig gives me loopback interface only
    However I have a SuSE 10 installation on same box and it works fine, the card uses the atheros chipset.
    any advice is appreciated...

    --thanks
    The second step on the way to become a hacker is to run GNU/Linux. (first step is to buy a computer)
    My old skewl http://www.skoz.nl/spelevaert/

  2. #2
    BANNED
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    San Diego
    Posts
    724
    Check the suse hardware compatibility database first. Then post the make and model of your nic and I'll help.
    When death sleeps it dreams of you...

  3. #3
    Blast From the Past
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    729
    you might need to use ndiswrapper to get it running.
    i to this day have never gotten wireless running in linux, any flavor.


    il let someone else help you, im slightly drunk and tired and wont be awake long eough to help u
    work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger

  4. #4
    Senior Member HackerzMaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114
    It is a SMC, model SMCWPCIT-G, it's not mentioned in suse HCL, but it works fine even with WEP.
    The second step on the way to become a hacker is to run GNU/Linux. (first step is to buy a computer)
    My old skewl http://www.skoz.nl/spelevaert/

  5. #5
    Just Another Geek
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Rotterdam, Netherlands
    Posts
    3,403
    Try modprobe ath_pci and read dmesg. If everything works ifconfig ath0.
    Oliver's Law:
    Experience is something you don't get until just after you need it.

  6. #6
    Senior Member HackerzMaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114
    modprobe outputs:
    WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.13/net/ath_hal.ko': No such file or directory
    WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.13/net/ath_rate_sample.ko': No such file or directory
    FATAL: Could not open '/lib/modules/2.6.13/net/ath_pci.ko': No such file or directory

    dmesg output attached
    The second step on the way to become a hacker is to run GNU/Linux. (first step is to buy a computer)
    My old skewl http://www.skoz.nl/spelevaert/

  7. #7
    Just Another Geek
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Rotterdam, Netherlands
    Posts
    3,403
    Sounds like there's no madwifi support..

    Have a look here:
    http://madwifi.org/wiki/UserDocs/Distro/Slackware
    Oliver's Law:
    Experience is something you don't get until just after you need it.

  8. #8
    Senior Member HackerzMaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114
    Thanks, ill give it a shot...
    The second step on the way to become a hacker is to run GNU/Linux. (first step is to buy a computer)
    My old skewl http://www.skoz.nl/spelevaert/

  9. #9
    Senior Member HackerzMaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    114
    Thanks for your help, it worked
    The second step on the way to become a hacker is to run GNU/Linux. (first step is to buy a computer)
    My old skewl http://www.skoz.nl/spelevaert/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •