firewall configuration.
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: firewall configuration.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    14

    firewall configuration.

    Ok I know that this probably seems like a naive question but, I am having trouble getting my firewall to work. I tried using zonealarm and it would allow all connections to the Internet except for browsing. I uninstalled it and then installed outpost and am having the same problem. I can ping websites and the router but I can't access these locations with the browser. They just don't load. I am assuming that port 80 is being blocked for some reason, but I can't figure out how or by what. The only way that I can access the Internet with firefox or ie is if I shut off outpost. I tried forwarding port 80 in my router to no avail.

    Any ideas?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    119
    When the little bubble window popped up on zonealarm, did you grant iexplore.exe permission to go to the internet?

  3. #3
    StOrM™
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,003
    Greeting's

    http://www.dslwebserver.com/main/sbs...nfigure.html..


    Dont mind asking, if you find this guide tough to follow. Properly configuring your firewall is very important.
    Parth Maniar,
    CISSP, CISM, CISA, SSCP

    *Thank you GOD*

    Greater the Difficulty, SWEETER the Victory.

    Believe in yourself.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    14
    net2infinity, possibly the weirdest occurrence in this whole situation is that neither za or outpost asked me what to do when I ran ie or firefox. On both I manually set both browsers as fully allowed.




    Bizarre no?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    14
    Don't know bytewrangler. The page wouldn't load for me. I have tried it multiple times.



    I seem to be making a lot of those faces recently.

  6. #6
    StOrM™
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,003
    Greeting's

    It seems that you are having two firewall's running on same system. Which is not a good idea. Uninstall one of the firewall's ASAP. I like outpost over Zonealarm but its hard to configure, as compared to Zonealarm.. Make your choice and uninstall one of them ASAP.
    Parth Maniar,
    CISSP, CISM, CISA, SSCP

    *Thank you GOD*

    Greater the Difficulty, SWEETER the Victory.

    Believe in yourself.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    14
    I only have one firewall running that I am aware of. Windows XP firewall is definately turned off. I had za running, but I experienced the aforementioned problem, so I uninstalled it. It was then that I installed outpost. And outpost is displaying the same properties.
    For the record, I have yet to purge the registry of any trace of za, but that should be irrelevant since it was happening after a format and clean install of XP and there had never been any firewall of the system before.

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Yes
    Posts
    4,429
    What's the (IE) error message you're getting?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    14
    IE just gives me a blank screen and says "website found. Waiting for reply" and it will just sit there as long as I let it.

  10. #10
    StOrM™
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    1,003
    Greeting's

    Seems like SVCHOST problem in outpost... whats your version..
    Parth Maniar,
    CISSP, CISM, CISA, SSCP

    *Thank you GOD*

    Greater the Difficulty, SWEETER the Victory.

    Believe in yourself.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides