Remote Desktop - Alternative?
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Remote Desktop - Alternative?

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Yes
    Posts
    4,429

    Remote Desktop - Alternative?

    After installing some updates on a remote Windows Server 2003 box and restarting, we are no longer able to Remote Desktop to that box ("This computer can't connect to the remote computer"). The web sites on the server are running fine, and everything else seems to be running fine as well (SMTP, FTP). This box is being hosted, so I have to have a (hosting company) engineer go over to physically check things out - that's a little awkward (and I'm sure my boss doesn't want to see the bill).

    I guess relying only on RDC wasn't the most business continuity-proof idea, so my question is this: do you have an alternative to RDC in case you can't RDC? I'm considering installing LogMeIn (as soon as I can connect to it again, that is :s), but wanted to check here first

  2. #2
    AOs Resident Troll
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,152
    Check the firewall and the Remote settings in My Computer>Properties>Remote.

    There is an update that sometimes knocked this back to default.

    MLF
    How people treat you is their karma- how you react is yours-Wayne Dyer

  3. #3
    Super Moderator: GMT Zone nihil's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    United Kingdom: Bridlington
    Posts
    17,190
    Was that a warm or a cold restart? I have known LogMeIn require a cold reboot before it would work again, so it isn't bulletproof either.
    If you cannot do someone any good: don't do them any harm....
    As long as you did this to one of these, the least of my little ones............you did it unto Me.
    What profiteth a man if he gains the entire World at the expense of his immortal soul?

  4. #4
    AOs Resident Troll
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    3,152
    Nothing changed on the router????

    There is an internet connection wizard that comes with 2003 SBS that sometimes needs to be rerun after updates.

    MLF
    How people treat you is their karma- how you react is yours-Wayne Dyer

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Yes
    Posts
    4,429
    It looks like the Remote Administration service was hanging - the remote tech restarted it and we're back up and running again.

    Nihil > warm. I think I'm going to install LogMeIn - I hope it won't require a cold reboot :s

  6. #6
    Super Moderator: GMT Zone nihil's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    United Kingdom: Bridlington
    Posts
    17,190
    I have only come across that once, and the client in question has been using LogMeIn for some time now.

    If you cannot do someone any good: don't do them any harm....
    As long as you did this to one of these, the least of my little ones............you did it unto Me.
    What profiteth a man if he gains the entire World at the expense of his immortal soul?

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Yes
    Posts
    4,429
    Thanks, both I have installed LogMeIn, and it's working just fine (without a reboot) - I've previously had it hang on me a few times during installation (when it says "Your screen may go blank" or whatever), requiring a reboot... not this time, luckily

  8. #8
    AO's Filibustier Cheap Scotch Ron's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Swamps of Jersey
    Posts
    378
    If it happens again and there is nobody physically available in the data center, try connecting to the server from another server via Terminal Svcs Manager and reset/logoff any disconnected sessions. That has worked for me in the past when I was unable to TSC directly to the box.
    In God We Trust....Everything else we backup.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    321
    Look into realvnc, it's cheap efficient and if configured properly secured.
    It's also much faster then rdp.

  10. #10
    Gonzo District BOFH westin's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    SW MO
    Posts
    1,188
    We use a program called GoverLan. I am not sure how much it costs, as it was already in use when I started. I have been very pleased with it though.
    \"Those of us that had been up all night were in no mood for coffee and donuts, we wanted strong drink.\"

    -HST

Similar Threads

  1. Windows Error Messages
    By cheyenne1212 in forum Miscellaneous Security Discussions
    Replies: 7
    Last Post: February 1st, 2012, 02:51 PM
  2. Trojans - Ports
    By GbinaryR in forum AntiVirus Discussions
    Replies: 11
    Last Post: October 30th, 2008, 10:33 AM
  3. Port List
    By ThePreacher in forum Miscellaneous Security Discussions
    Replies: 17
    Last Post: December 14th, 2006, 09:37 PM
  4. Network Security made easy?
    By Tiger Shark in forum Microsoft Security Discussions
    Replies: 5
    Last Post: January 14th, 2005, 08:47 PM
  5. ports
    By hatebreed2000 in forum AntiOnline's General Chit Chat
    Replies: 1
    Last Post: March 14th, 2003, 06:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •