Domain user remotely access his desktop via RDP - Page 2
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: Domain user remotely access his desktop via RDP

  1. #11
    Keeping The Balance CybertecOne's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Australia
    Posts
    659
    For the proof that WS-A joined the domain Please see " System Properties " in the snapshot below

    http://img109.imageshack.us/i/systempropertiesa.jpg/
    Clearly this scenario would be irrelevant if someone had deleted the computer account from AD.

    Ensure that the workstation NIC has the DNS server set as the domain controller IP. The workstation uses DNS to contact the correct domain controller. If the DNS is set to an external server, or a server that does not have the domain controller referenced, then it will never find the DC and it will never be able to enumerate the directory/network. Thus the error message.


    CTO
    "Any intelligent fool can make things bigger and more complex... It takes a touch of genius --- and a lot of courage to move in the opposite direction."
    - Albert Einstein

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    138
    Ensure that the workstation NIC has the DNS server set as the domain controller IP. The workstation uses DNS to contact the correct domain controller. If the DNS is set to an external server, or a server that does not have the domain controller referenced, then it will never find the DC and it will never be able to enumerate the directory/network. Thus the error message.
    You have done it CybertecOne.

    The problem that TCP/IP DNS section was pointing mistakenly to a default gateway (router ip address 192.168.0.1) which it should not.

    When I changed that to point to the domain controller (server 2003 and DNS as well) ip address 192.168.0.50 it worked like charm.

    Appreciate your help and thanks

  3. #13
    Keeping The Balance CybertecOne's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Australia
    Posts
    659
    No probs - I did mention DNS in an earlier post, but only later clarified what exactly needed to happen

    CTO
    "Any intelligent fool can make things bigger and more complex... It takes a touch of genius --- and a lot of courage to move in the opposite direction."
    - Albert Einstein

Similar Threads

  1. Security help please
    By Adrenalxn_10 in forum Newbie Security Questions
    Replies: 17
    Last Post: April 16th, 2005, 11:09 AM
  2. Create remote only user for Remote Desktop
    By MrT in forum Microsoft Security Discussions
    Replies: 10
    Last Post: February 21st, 2005, 12:54 PM
  3. Logwatch
    By steve.milner in forum IDS & Scanner Discussions
    Replies: 5
    Last Post: August 12th, 2004, 12:23 PM
  4. PCanywhere and security
    By PCuser in forum Newbie Security Questions
    Replies: 6
    Last Post: January 28th, 2004, 01:17 PM
  5. ports
    By hatebreed2000 in forum AntiOnline's General Chit Chat
    Replies: 1
    Last Post: March 14th, 2003, 05:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides