Printer / Subnet
Results 1 to 5 of 5

Thread: Printer / Subnet

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2

    Printer / Subnet

    I have a 10.0.1.1 gateway, and a switch with a number of connected devices (all static IPs). One of the connected devices is a printer (IP 10.0.1.17). I also have a wireless router (a basic Linksys WRT - 192.168.1.1) connected to the switch. A PC wirelessly connected to that Linksys can get on the Internet just fine, but I’m trying to get it to see the printer.

    My networking is rusty (I’m a programmer…) – any help would be appreciated!

  2. #2
    AO BOFH: Luser Abuser BModeratorFH gore's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Michigan
    Posts
    7,177
    This might be easier if someone knew what OS you're running. In Windows you can normally just go to the control panel, and then in the Printer part, "Search" and so on, and it usually finds it. In Linux, it depends what GUI you have running. But the process is the same.

    I'll move this to hardware, since this forum is for Network Security.
    Kill the lights, let the candles burn behind the pumpkins’ mischievous grins, and let the skeletons dance. For one thing is certain, The Misfits have returned and once again everyday is Halloween.The Misfits FreeBSD
    Cannibal Holocaust
    SuSE Linux
    Slackware Linux

  3. #3
    Gonzo District BOFH westin's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    SW MO
    Posts
    1,188
    I would put the router in the 10.0.1.* range, and have it hand out 10.0.1.* IPs with DCHP. [You can usually specify a range to hand out, so it doesn't conflict with your static addresses] -- You should be able to get to the printer then.
    \"Those of us that had been up all night were in no mood for coffee and donuts, we wanted strong drink.\"

    -HST

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    45

    what happens when ...

    what happens when you manually enter the printers' ip address for a "local" TCP/IP printer connection?

    ie.. in windows -> add new printer -> Local -> add port -> standard TCP/IP -> ip 10.0.1.17 ->next / next / select printer etc...

    The possible problem could be the linksys router not allowing communication back through, especially if there are some packets that come without first coming from the 192.168.x.x side...

    You could turn off the firewall / SPI in the linksys so that the linksys is a router not a firewall + router ..... that might help..

    yes, windows was assumed.

  5. #5
    Dissident 4dm1n brokencrow's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Shawnee country
    Posts
    1,242
    You might also try reprogramming the router to act as a
    wireless access point instead, which typically involves
    disabling DHCP. As long as you don't already have a DHCP
    server running on your network, you might have the Linksys
    hand out ip addresses. I think you'll have to plug the
    ethernet cable into a LAN port if you assign the Linksys
    a 10.0.1.0/24 address. There's tutorials available online
    for such reprogramming.
    “Everybody is ignorant, only on different subjects.” — Will Rogers

Similar Threads

  1. Windows Error Messages
    By cheyenne1212 in forum Miscellaneous Security Discussions
    Replies: 7
    Last Post: February 1st, 2012, 01:51 PM
  2. Subnetting without binary
    By HTRegz in forum Other Tutorials Forum
    Replies: 1
    Last Post: October 16th, 2003, 04:36 PM
  3. Network Mask and Subnet Mask
    By SodaMoca5 in forum Other Tutorials Forum
    Replies: 2
    Last Post: August 19th, 2002, 09:42 PM
  4. Subnetting tutorial
    By mountainman in forum Other Tutorials Forum
    Replies: 2
    Last Post: December 21st, 2001, 08:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

 Security News

     Patches

       Security Trends

         How-To

           Buying Guides