nortel switch and VoIP
Results 1 to 3 of 3

Thread: nortel switch and VoIP

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1

    nortel switch and VoIP

    My knowledge is very limited when it comes to switches I have a Nortel BES 120 that Iím not using. My problem is I have a computer in the back room that I use for network storage and I have a Magic Jack for VoIP calls. Problem when Iím using a bit torrent program to download on another networked computer the VoIP quality drops to where I almost canít use it (there is about a 5 second delay at least). Can I use the switch and set up Qos say on the port that the VoIP computer would be plugged into so solve that problem.
    Thanks
    Rick

  2. #2
    HYBR|D
    Guest
    *Topic moved from General Chit Chat - Into Network Sec Discussions.*

  3. #3
    Senior Member Wazz's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    288
    Yes, you can set up independent QOS\Traffic Prioritization in the Nortel per Port; I guess the question is are you familiar enough with that particular Switch to access the Console and\or GUI? It is a very straight forward procedure once you can get to the config settings. I might also suggest to you simply limit the Bit Torrent Bandwidth from your BT Client....that would be a very quick and dirty solution with basically the same end result. One way or the other, you will need to take a Bandwidth hit somewhere.......let us know how it goes.
    "It is a shame that stupidity is not painful" - Anton LaVey

Similar Threads

  1. Slow Network needs Smarter Switch?
    By Blunted One in forum Network Security Discussions
    Replies: 24
    Last Post: March 22nd, 2007, 08:31 PM
  2. VoIP spam--it's coming
    By SDK in forum General Computer Discussions
    Replies: 3
    Last Post: September 10th, 2004, 03:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •